Dom > Novice > Vsebine
Kateri so razlogi za več vrst obrabe v motornih gredi?
- Jan 10, 2018 -

Za motorne gredi, ki nosijo težo obrabe nosilne in končne pokrivne obloge, tradicionalne metode, kot so varjenje po obdelavi, inlay sleev, krtačenje, škropljenje, žigosanje, ostanki, čeprav te metode v določeni meri za potrebe proizvodnje, vendar ne more rešiti problem, pa tudi zakopano neprekinjeno proizvodnjo tveganje za varnost, kot so visoke temperature deformacije, razpoke, luščenje in tako naprej; hkrati pa nadaljevanje tradicionalne metode upravljanja opreme ne bo bistveno izboljšalo.

1060331522_1036566638.310x310.jpg

Pogosti: položaj ležaja, ležišče (sedež), ključavnica in druga obraba gibalne površine itd. Glavni razlogi za obrabo so naslednji:


1. oprema je bila nameščena, obnovljena in mazana neregulirana, nepovratna in ni nameščena, da bi povzročila hitro obrabo opreme.


2. Vibracije, tlak in udarna sila povzročajo udarno obremenitev parjenja. Zaradi visoke trdnosti kovinskega materiala koncesija ni dobra, zato bo dolgoročno delovanje neizogibno povzročilo povečanje vrzeli, zato se obrabi, razpokam in zlom ne more izogniti.


3. kakovost proizvodnje ni visoka, toplotna obdelava ne more ustrezati zahtevam obrabe, glava osi pa se zlomi, ko je resna.