Dom > Novice > Vsebine
Vzrok in zdravljenje zloma motorne gredi
- Nov 29, 2017 -

1. razlog

Glavni razlogi zloma motornih gredi so naslednji:

(1) vibriranje motornega poročnika, katerega dinamična obremenitev se povečuje in celo preobremenitve, povzroči, da se gred razpade.

(2) Zaradi korakov, ki jih tvori razlika v premeru osi, se del gredi nenadoma spremeni, ali je os zasnovana s ključem, kar povzroči, da os doseže koncentracijo napetosti in se zlomi.

(3) Motor se pogosto zažene, ali hitrost zagona je prehitro, da povzroči prekinitev gredi.

(4) sestavine ogljika, silicija in žvepla v gredi so visoke, kar povzroči razpoke ali deformacije pri gašenju in kaljenju ter povečuje krhkost.

Poleg tega se med postopkom kovanja notranje napake, kot je segregacija kristalov, segregacija karbidov in tako naprej, ne bodo spremenile oblike materiala gredi, ki se bo v kasnejšem kaljenju in zvijanju širila in oblikovala razpoke, zaradi česar je moč gredi manj kot dovolj moči in prekinitve delovanja.

2. metoda zdravljenja

Protiukrepi za resen zlom izhodne os motorja v telesu škatle: novo os je treba zamenjati.

(1) Globina zloma izhodne gredi izven škatle ne presega 10% premera osi, primanjkuje pa se popravljalnih ukrepov za rezervne dele: lahko se sprejme varilni postopek in varjenje se nadaljuje za čas po varjenju . Načini varjenja in tehnične zahteve se izvajajo v skladu z ustreznimi predpisi.

(2) protiukrepi pri prelomu gonilne gredi motorja ali gonila gredi: novo gred je treba zamenjati.